Pokud se rádi motáte v kuchyni a experimentujete s přípravou pokrmů různých druhů a typů, pak vás jistě nepřekvapí informace, že správná chuť jídla je základ. Můžeme připravit pokrm sebevíce zdravý nebo sebelépe tepelně upravený, avšak nepoužijeme-li správné kořenící prostředky, všechna naše snaha může přijít vniveč. A protože nás všechny zajímá i to, jak se v průběhu přípravy lahodných obědů a večeří vyhnout používání chemických přípravků nebo ochucovadel, která nejsou pro naše tělo prospěšná, přicházíme také s několika poučkami, které jistě oceníte. Jsme totiž přesvědčeni, že chemie do kuchyně nepatří. A už vůbec nepatří do našeho těla.
V oblasti nutričního poradenství se v posledních letech hodně diskutuje zejména použití soli při vaření – nejvíce problematické bývá pak jeho množství. Ve veliké spoustě potravin totiž sůl obsažena je, a ne zrovna v malém měřítku – naše chuťové buňky to však nemají šanci zaznamenat a upozornit nás na to, protože jsme se již za ta léta dostatečně otupili na to, abychom toho byli schopni. Navíc, ve velké spoustě potravin je sůl záměrně zastoupena v takové formě, aby to nebylo na první pohled patrné. Velikým tématem jsou například bujónové kostky nebo vývary v prášku. Ty většinou obsahují soli opravdu až příliš. Nehledě na to, že máme i po jejich přidání do jídla výsledný pokrm tendenci dále dosolovat. Může pak v našem těle docházet k plošné dehydrataci, zadržování vody a tím pádem také k nabírání hmotnosti nebo k zamezení jejího úbytku.
Kromě soli, kterou přirozeně nahradit můžeme jen velice těžko, existují však i jiné druhy koření, které jsou založené na trochu zdravější bázi. Jsou ve většině případů opravdu čistě přírodní a jejich konzumace by pro naše zdraví neměla být tedy nikterak škodlivá. Jedná se primárně o bylinné produkty a různé kořenící směsi, které naše jídlo pozvednou na novou úroveň. Z těch nejvíce exotických a nejzdravějších můžeme doporučit například kurkumu. Cena kurkumy https://www.nakliceno.cz/kurkuma/ je opravdu velmi přátelská v poměru k tomu, jak dlouho vám jedno balení vydrží. S kurkumou je potřeba zacházet při vaření obezřetně.